Technologický gigant IBM v roku 2015 pripravil pre svojich zamestnancov takzvaný employee-choice program, v ktorom si mohli vybrať, či chcú pracovať na zariadeniach Mac, alebo na počítačoch s Windowsom či Linuxom. Zamestnanci pracujúci na Macoch vykazujú lepšiu produktivitu a vyššie predaje, informuje portál 9to5mac.

Primárne výhody používania Macov mali byť spočiatku pri predstavení tohoto programu úplne iné. Podľa štúdie malo používanie Macov v IBM ušetriť spoločnosti kopu peňazí, pretože jeden správca dokáže podporovať až 5400 Mac používateľov, zatiaľ čo PC používateľov dokáže spravovať iba 242. Spoločnosti by tak stačilo 78 zamestnancov pre podporu 277 000 Apple zariadení, čo by dokázalo počas štyroch spoločnosti ušetriť až asi 250 až 550 dolárov na jedného zamestnanca.

Pixabay

Zaujímavejšie sú však výsledky produktivity, ako píše CultOfMac, používatelia Macov sú oproti PC používateľom produktívnejší až o 22%. Aj obchody s vysokou hodnotou sú pri Mac používateľoch väčšie až o 16%. Rovnako zamestnanci, ktorí používajú Mac zariadenia, opúšťajú spoločnosť IBM v priemere o 17 % menej, ako ostatní zamestnanci a sú všeobecne viac spokojní s dostupnosťou softvéru tretích strán. V súčasnosti má IBM približne 290 000 zamestnancov, ktorí už pracujú na zariadeniach Mac.

Zdroj: 9to5mac, CultOfMac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú