Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dvaja zamestnanci e-shopu vytvárali podvodné objednávky tovaru, ktorý si potom nechávali. Zamestnávateľovi tak spôsobili obrovskú finančnú škodu, informuje Polícia SR v svojom príspevku na Facebooku a medzi prvými o téme informoval aj portál Živé.sk.

41-ročnému Petrovi z Bratislavy a 36-ročnému Ľubomírovi z okresu Humenné hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov po tom, čo sa počas troch rokov dopúšťali krádeže z e-shopu podvodnými objednávkami. Obvinení si nezávisle od seba vytvárali objednávky tovaru na fiktívne osoby a na seba a po doručení zmenili v internom systéme označenie objednaného tovaru, ktorý si potom nechali.

Zamestnávateľovi tak dokopy spôsobili škodu viac než 34 000 €, pričom pri prvom spomenutom vyčíslili škodu na 32 217 € a v druhom prípade na 2440 €.

Policajtom sa podarilo značnú časť odcudzeného tovaru nájsť počas domových prehliadok a tento tovar bol potom vrátený poškodenému zamestnávateľovi. „Na dokumentovaní ďalšieho odcudzeného tovaru policajti v súčasnej dobe aj naďalej pokračujú.“, dopĺňa status polície.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú