Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tvorca najpopulárnejšieho operačného systému medzi smartfónmi predstavil svoj vlastný model ešte v roku 2017, neskôr však upadol do zabudnutia. Značka Essential, pod ktorou bol vydaný aj jediný Essential Phone, má teraz nového majiteľa. Práva získal startup zakladateľa OnePlus, spoločnosť Nothing, informoval 9to5Google.

Andy Rubin, známy predovšetkým ako „otec Androidu“, priniesol na svet pod vlastnou značkou Essential prvý a doteraz jediný smartfón, ktorým chcel preraziť, no nepodarilo sa. Hoci kolovali špekulácie aj o druhom modeli a produktoch Essential pre chytrú domácnosť, nikdy sa na trh nedostali.

Zobraziť celú galériu (0)
Austin Evans/YouTube

Na túto značku tak zabudli aj mnohí milovníci technológií, no teraz jej zrejme svitá na lepšie časy. Podľa portálu 9to5Google mal značku Essential získať statup Nothing, ktorý patrí zakladateľovi spoločnosti OnePlus, ešte začiatkom januára tohto roka. Nie je však známe, či startup po novom vlastní aj patenty.

Nothing má prísť v priebehu tohto roka s prvými vlastnými produktami, medzi ktorými by mali byť aj bezdrôtové „true wireless“ slúchadlá. Bližšie informácie o novinkách ale nie sú známe, no dočkať by sme sa ich mali už v závere tohto mesiaca.

Zdroj: 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú