Nepriaznivá situácia Huawei však má aj druhú stránku, ktorá môže naopak uškodiť samotnému Applu a jeho smartfónom. Zákazníci v Číne začali podporovať Huawei a miesto iPhonov nakupujú u konkurencie, čím môžu výrazne ovplyvniť pôsobenie Apple na tamojšom trhu.

Hoci sa mnohé spoločnosti odvracajú od Huawei, ktorý je tŕňom v oku administratívy Donalda Trumpa, zákazníci v Číne súcitia s týmto domácim výrobcom a podporujú ho kúpou jeho smartfónov. Aj skalní fanúšikovia a zamestnanci popredných čínskych spoločností začali meniť svoje iPhony za modely od Huawei, informoval WCCFTech. Veľkú rolu v týchto prípadoch nehrá iba sympatia voči spoločnosti, ale aj lepší pomer ceny a výbavy jeho smartfónov.

Za menej peňazí tak od Huawei dostane zákazník poriadny výkon a najlepší mobilný fotoaparát na svete. Počet používateľov, ktorí presedlali z iPhonu na konkurenčný Huawei, pritom stále rastie, čo môže ohroziť aj predaje Applu na čínskom trhu, informuje SCMP.

Spoločnosť už teraz predáva menej smartfónov ako pred rokom a práve tento čínsky gigant bol jediným, kto dokázal v posledných mesiacoch zaznamenať zelené čísla.

Zdroj: SCMP, WCCFTech

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú