Startupy, ktoré sa zameriavajú na zelené technológie s pozitívnym dopadom na životné prostredie majú teraz možnosť prihlásiť sa do nového akcelerátora s názvom Challenger. Príkladom firmy, ktorá prešla podobným programom je slovenský Biotron Labs.

Podobné začínajúce firmy sa môžu prihlásiť do Challengera do 28. septembra 2020 na challengeraccelerator.com. Okrem mentoringu môžu získať finančný grant EIT Climate-KIC do výšky 60 000 eur na rozvoj svojich projektov a rokovať o investíciách vo výške najmenej 250 000 eur.

Slovenské startupy dokážu prichádzať s riešeniami, ktoré majú reálny dopad na život v mestách či zmierňovať dopady klimatických zmien. Jedným z príkladov je technologický startup Biotron Labs, ktorý sa venuje zberu a analýze dopravných dát. Tento mesiac rozbieha s bratislavským magistrátom spoluprácu, vďaka ktorej bude hlavné mesto môcť robiť lepšie rozhodnutia v otázkach dopravy.

Firme Biotron Labs sa to podarilo aj vďaka akceleračnému programu konzultačnej spoločnosti Civitta. Podobnú možnosť majú teraz začínajúce firmy zamerané na zelené technológie.

Civitta otvára nový akceleračný program Challenger, ktorý má pomôcť nakopnúť podnikanie tým firmám, ktorých riešenia majú pozitívny dopad na životné prostredie a prispievajú k lepšiemu životu v mestách. Firmy majú na prihlásenie čas už len do 28. septembra 2020.

Zdroj:TS

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú