Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Konflikt USA s Čínou neprebieha iba v hardvérovej oblasti, ktorú zastáva spoločnosť Huawei. Biely dom má v posledných týždňoch problémy aj s čínskou sociálnou sieťou TikTok. Ako však poznamenal portál TheNextWeb, za názormi politikov, ktorí považujú TikTok ako hrozbu pre USA, môžu aj rozhovory s Markom Zuckerbergom, zakladateľom a majiteľom Facebooku.

Zuckerberg mal údajne pri poslednej návšteve Bieleho domu, ktorá bola ešte v októbri minulého roka, uskutočniť aj súkromný rozhovor s prezidentom Donaldom Trumpom, ktorého varoval pred možnými hrozbami TikToku.

Práve po tejto návšteve sa totiž začali politici vo veľkom zaujímať o zabezpečenie čínskej sociálnej siete, ktorá, ako sa nakoniec ukázalo, naozaj môže predstavovať hrozbu najmä vo vládnej sfére USA.

CEO TikToku, Kevin Mayer, však má na celú situáciu svoj vlastný názor. Zuckerberg podľa neho iba využíva politiku, aby TikTok odstavil z amerického trhu. Ten totiž pre Facebook a jeho ďalšie sociálne siete aktuálne predstavuje najväčšiu konkurenciu.

Dôkazom, že Facebooku ide len o to, aby používatelia TikToku prešli k nim, má byť aj predstavenie novinky s názvom Reels, ktorá je súčasťou Instagramu a ktorá v podstate kopíruje princíp fungovania TikToku, píše Engadget.

Zdroj: TheNextWeb, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú