V polovici augusta v kinách štartovala celovečerná novinka ONEMANSHOW: The Movie, za ktorou stojí známy český provokatér Kamil Bartošek alias Kazma.

Za 2 týždne hneď 2 rekordy

To, že išlo o veľkú filmovú udalosť, dokazuje rekordná návštevnosť českých kín – na ONEMANSHOW prišlo až 291-tisíc divákov, čo je historicky najviac spomedzi všetkých českých filmov a druhý najlepší výsledok v kinematografii našich západných susedov. Lepšie počas premiérového víkendu dopadli už iba Avengers: Endgame s 344-tisícovou návštevnosťou.

ONEMANSHOW však týždeň po vstupe do kín prepisuje aj ďalší historický rekord. Bublina totiž spadla a film zaznamenal vôbec najväčší prepad návštevnosti, informuje Moviezone.

Počas 2. týždňa ONEMANSHOW do kín prilákal už iba necelých 62-tisíc Čechov, čo je síce stále slušné, no zároveň ide o prepad až o 79 %. Podobne drastický pokles diváckeho záujmu si v Česku nepamätá žiadna kino novinka s aspoň 100-tisícovou návštevnosťou.

Za strmým prepadom záujmu môžu katastrofálne recenzie, ktoré Kazmovu novinku vo viacerých prípadoch vôbec nešetrili. Ďalším faktorom, ktorý sa podpísal na negatívnom rekorde, je aj marketingová kampaň, ktorá sa snažila kvôli finančnej výhre a prísľube niečo nevídaného prilákať čo najviac divákov v otvárací víkend.

Podobná stratégia zafungovala na jednotku, po odhalení sľubovaného tajomstva však už diváci na návštevu kina nevidia dôvod. Na Slovensku ONEMANSHOW žiadne veľké vlny nevyvolal, za 2 týždne si ho u nás v kine pozrelo necelých 32-tisíc divákov.

Len pre porovnanie – Oppenheimer u nás po šiestich týždňoch v kine videlo 187-tisíc divákov, film Barbie u nás za rovnaký čas predal viac než 216-tisíc lístkov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú