Zástupcovia YouTube vyšetrujú automatické odstraňovanie komentárov kritizujúcich Komunistickú stranu Číny. Firma uviedla, že chyba zrejme nastala v dôsledku väčšej automatizácie systémov po tom, ako svojich zamestnancov v čase pandémie poslala domov.

Vyšetrovanie sa začalo po mediálnych správach, v ktorých na filtrovanie poukázal vynálezca Palmer Luckey. Na jeho príspevok na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter reagovali aj ďalší používatelia, ktorí s jeho tvrdením súhlasili. Komentáre zaujali aj republikánskeho senátora Teda Cruza, ktorý kauzu označil za „veľmi znepokojivú“.

Prečo Google/YouTube cenzuruje Američanov v prospech čínskej komunistickej strany? Toto nie je správne. Veľké technologické firmy sú opité mocou,“ napísal a dodal, že americké ministerstvo spravodlivosti by „to malo okamžite zastaviť“. Zástupcovia služby YouTube, ktorú vlastní Google, uviedli, že vykonali určité opatrenia a že ich filtre sú vytvorené na odstránenie „spamov, nenávistných alebo obťažujúcich komentárov“.

Hovorca dodal, že „systémovú chybu vyšetrujú“ a vyzval používateľov, aby spoločnosť informovali o podozreniach a pomohli jej tak zlepšiť služby. YouTube v marci informoval, že očakáva väčšie vymazávanie obsahu v dôsledku prechodu na strojové učenie.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú