Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aplikácia dostáva vylepšenie pre systémy iOS aj Android. Používatelia po aktualizácii vo virtuálnom obchode nájdu v YouTube novú kartu Preskúmať, ktorá nahrádza doterajšiu kartu Trendy. Týmto spôsobom chce spoločnosť prinášať používateľom lepšie odporúčania videí na základe rôznych kategórií, informoval Engadget. Hoci v zahraničí môže byť záložiek s jednotlivými kategóriami videí viac, na Slovensku sú dostupné iba 4 základné.

YouTube zavrhol v mobilnej aplikácii kartu Trendy a miesto nej prináša používateľovi možnosť objaviť nové videá rôznych žánrov. V zahraničí ich ponúka až v 7 kategóriách ako Vzdelávanie, Móda & krása, Novinky, no na Slovensku sa v aplikácii stretneme len s kategóriami Hry, Filmy, Hudba a Trendy. Hoci tak vývojári zrušili Trendy v hlavnej ponuke možností, presunuli ich do podkategórie, kde používateľ stále nájde aktuálne najpopulárnejšie videá.

Screenshot/YouTube/FonTech

Nová kategória Preskúmať tak prichádza do Android smartfónov a iPhonov po dlhoročnom testovaní. YouTube túto funkciu údajne skúšal už od roku 2018 a na základe spätnej väzby od testerov sa ju konečne rozhodol vypustiť pre všetkých, informoval 9to5Google. Chvíľu však môže trvať, pokým sa dostane do všetkých smartfónov.

Zdroj: Engadget, 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú