Výber kvality videa pri prehrávaní na YouTube bol vždy intuitívnou a jednoduchou záležitosťou, na ktorú si zvykli všetci používatelia. V ďalšej aktualizácii však dostáva YouTube nové označovanie výberu kvality videí, ktoré bude pochopiteľné pre všetkých, informuje Engadget.

Pri doterajších nastaveniach kvality videa majú používatelia na výber v závislosti od dostupnej kvality obsahu prehrávanie v nízkom alebo vysokom rozlíšení. To je označované číselne od najnižšej kvality 144p až po vysokú kvalitu 2160p (4K). Takéto označovanie však nevypovedá nič o spotrebe dát, na ktorú môžu prihliadať používatelia s menšími dátovými balíkmi od mobilných operátorov.

V novej aktualizácii preto YouTube skúša aj nové označovanie kvality videí a stretnúť sa tak môžeme so slovným označovaním, ktoré priamo reprezentuje kvalitu prehrávania. Miesto číselného označovania tak budú mať niektorí používatelia k dispozícii na výber prehrávanie „vo vysokej kvalite“, ktoré poskytne video v najvyššej dostupnej kvalite.

Ďalšou možnosťou je „šetrenie dát“, s ktorým bude video prehrávané v nižšom rozlíšení a zníži spotrebu dát. Trojicu nastavení dopĺňa režim „auto“ pre automatický výber kvality videa podľa kvality pripojenia. Zároveň by však mali mať používatelia aj možnosť prehrávania v 4K HDR kvalite alebo nastaviť kvalitu podľa doterajších možností.

Ďalšie články:

Zdroj: Engadget, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú