Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pre sťahovanie YouTube videí mnohí používatelia mohli doteraz využívať množstvo nástrojov tretích strán, vďaka ktorým si stiahli obľúbené video a mohli si ho pozrieť aj v prípade, keď neboli pripojení k internetu. Google sa však rozhodol, že túto funkciu môže poskytnúť vybraným používateľom aj oficiálnou cestou. Na YouTube začal testovať sťahovanie videí, informuje Android Police.

Sťahovanie obsahu zo serverov YouTube bolo doteraz akýmsi „nelegálnym“ spôsobom, ako sa dostať k nahraným videám neoficiálnou cestou. Najnovšie však prekvapivo začala platforma testovať sťahovanie videí priamo medzi svojimi experimentálnymi funkciami, kde si môžu novinku vyskúšať vybraní používatelia s prémiovým účtom.

Screenshot/9to5Google

Testovanie má podľa informácií na webe potrvať približne do 19. októbra, no zapojiť sa nemôže len tak hocikto. YouTube totižto testuje výhradne sťahovanie videí cez prehliadač, pričom v teste požaduje aj najnovšiu verziu prehliadača Chrome, Edge alebo Opera. Zdá sa však, že testovanie novej funkcie prebieha vo viacerých krajinách.

Po zapojení do testovania a splnení podmienok sa používateľovi pri prehrávaní videa v prehliadači objaví nové tlačidlo pre sťahovanie. Takto stiahnutý obsah sa ale neuloží priamo do zariadenia, miesto toho bude stiahnutý a uložený priamo na platforme YouTube v samostatnej sekcii. Stiahnutie videa je však prístupné len vo FullHD alebo nižšom rozlíšení.

Nová funkcia môže mať stále niekoľko bugov a nemusí fungovať zakaždým správne, podotkol portál The Verge. Momentálne ale nie je známe, či Google plánuje sťahovanie YouTube videí priniesť po skončení testovania neskôr pre všetkých prémiových predplatiteľov alebo celú myšlienku zahodí za hlavu.

Zdroj: Android Police, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú