Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ovládanie hudobných aplikácií pomocou digitálneho asistenta od Apple bude odteraz ešte pohodlnejšie. Len prednedávnom získala podporu pre Siri služba Spotify a teraz sa jej dočkal aj nový konkurent od YouTube. Streamovacia aplikácia hudby YouTube Music oficiálne podporuje ovládanie pomocou asistenta Siri, s ktorým spustíš hudbu na iPhone, ale aj cez CarPlay, informuje PhoneArena.

Vo svete streamovacích aplikácií hudby vidíme stále väčší boj medzi jednotlivými titulmi, ktoré chcú dobehnúť konkurenciu. Nedávno predstavený titul YouTube Music teraz získava funkciu, ktorá bola ešte pred časom výsadou iba v Apple Music. Novinku môžu využiť používatelia iPhonov po aktualizácii aplikácie na verziu 3.39. Pre pohodlnejšie počúvanie však odporúčame využiť aplikáciu s predplatným, čím sa používateľ vyhne reklamám. Google v aplikácii zároveň opravil niekoľko nedostatkov.

Navyše má byť v príprave aj desktopová verzia aplikácie, o čom informoval portál 9to5Google. Nejde však o klasickú aplikáciu, ale o PWA (Progressive Web App) aplikáciu pre prehrávanie na počítačoch, ktorá ponúkne rýchlejší prístup k službe Googlu. Táto novinka bude podporovať aj ovládanie prehrávania prostredníctvom klávesnice.

Zdroj: PhoneArena, 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú