Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google prišiel s novým predplatným pre platformu YouTube. Premium verzia pre Slovákov je doteraz dostupná za 7,19 € mesačne pri individuálnom predplatnom, za 10,99 € pri rodinnom predplatnom a za 4,19 € v študentskej verzii. Nové predplatné, označené ako YouTube Premium Lite, je aktuálne testované v niektorých krajinách EÚ za cenu 6,99 € mesačne, informuje The Verge.

Na testovanie „lite“ predplatného na YouTube upozornil používateľ na Resetera a neskôr sa potvrdilo, že Google túto verziu prémiového účtu testuje vo Fínsku, Nórsku, Švédsku, Dánsku, Belgicku, Holandsku a Luxembursku. Na rozdiel od klasického YouTube Premium ponúka Lite verzia okresanejšie možnosti prémiového účtu, no za ešte nižšiu cenu.

Hoci na Slovensku stojí prémiový účet pre jedného používateľa 7,19 € mesačne, v niektorých ďalších krajinách je predplatné aj výrazne vyššie. Lite verzia má preto poskytnúť pozeranie videí bez reklám naprieč všetkými zariadeniami už za 6,99 € mesačne. Používateľ však pri YouTube Premium Lite príde o možnosť sledovania videí na pozadí, YouTube Music bez reklám či offline sťahovanie.

Momentálne je tento druh predplatného testovaný len na vybraných trhoch a nie je známe, či bude neskôr dostupný globálne. Pre Slovensko by však Lite verzia za spomenutú cenu nedávala príliš veľký význam, nakoľko by plnohodnotné YouTube Premium vyšlo používateľa iba o pár centov drahšie a nemusel by sa ukrátiť o spomenuté funkcie.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú