Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Xiaomi sa od počiatkov preslávilo svojou nadstavbou MIUI, ktorú v jeho smartfónoch stretávame dodnes. Ponúka upravené prostredie Androidu s množstvom vlastných funkcií a grafických úprav, čím spoločnosť dokázala zmeniť interakciu používateľa so systémom. Teraz však čiastočne zmení svoje rozhodnutie a niektoré aplikácie nahradí verziou od Googlu. Smartfóny predávané na globálnom a európskom trhu totiž dostanú aplikácie Správy Google a Telefón namiesto doterajších titulov, ktoré malo v MIUI Xiaomi, informuje XDA-Developers.

Nadstavba MIUI bola vždy zásadne upravovaná podľa predstáv výrobcu. Rozhodnutie zmeniť vlastné aplikácie môže indikovať, že spoločnosť chce vyhovieť viacerým zákonom a reštrikciám v zahraničí, vrátane EÚ. Niektoré Xiaomi smartfóny však už sa touto zmenou prišli aj pred pár mesiacmi, no onedlho sa to bude týkať všetkých modelov predávaných za hranicami Číny,  Indie a Indonézie.

Používatelia ale s Google ekvivalentmi stratia funkciu nahrávania hovorov, ktorá bola vo vlastnej aplikácii telefónu od Xiaomi dostupná. Taktiež sa nedostanú k niektorým možnostiam ako v modeloch Pixel. Aplikácia Telefón od Googlu síce nahrávanie volaní nepodporuje, no funkcia by mala byť dostupná už v priebehu tohto roka, informuje fórum Mi.com.

Zdroj: XDA-Developers, Mi.com

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú