Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používatelia smartfónov čínskeho Xiaomi sa začali sťažovať na problémový senzor v niektorých nedávno predstavených modeloch. Spoločnosť zdá sa ich kritiku vypočula a začala pracovať na náprave, hoci nie je známe, akým spôsobom túto nemalú chybu vyrieši, informuje Gizmochina.

Nedávno odhalený problém v Xiaomi smartfónoch sa týka proximity senzora, ktorého úlohou v zariadení je sledovanie priblíženia objektov. Je to práve tento senzor, ktorý zaisťuje napríklad vypnutie obrazovky po priložení smartfónu k uchu počas hovoru. Momentálne však nie je známa príčina problémov s týmto snímačom, no niektorí nespokojní zákazníci veria, že sa jedná o chybu na hardvérovej úrovni.

Freepik (úprava redakcie)

To by v praxi znamenalo, že ide o trvalo poškodený/chybný snímač, ktorý nie je možné opraviť softvérovou aktualizáciou a rekalibráciou, ako by to mohlo Xiaomi plánovať. Spoločnosť pritom len nedávno ukončila spoluprácu s firmou Elliptic Labs, ktorá mala proximity snímače dodávať, informuje GSMArena.

Xiaomi sa teraz pokúsi o spomenutú opravu aktualizáciou a opätovnou kalibráciou snímačov, no výsledok tejto opravy je nateraz veľmi otázny. Výrobca ale nepriblížil, koľkých kusov alebo ktorých modelov sa táto chyba senzora priblíženia týka.

Nie je však vylúčené, že pokiaľ nezaberie softvérová aktualizácia, Xiaomi bude nútené k výmene celých smartfónov za nové kusy s bezproblémovým snímačom alebo minimálne komplikovanému servisu pre výmenu zlých snímačov. Firma sa v dodávkach týchto senzorov po novom obrátila na dodávateľa Minghao Sensing, no nie je známe, kedy jeho snímače vo svojich smartfónoch začne využívať.

Zdroj: Gizmochina, GSMArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú