Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slováci po novom môžu v obchodoch zaplatiť za nákup aj najpopulárnejším fintess náramkom od Xiaomi. Spoločnosť totiž v spolupráci s Mastercard prináša do našich končín podporu pre bezkontaktné platby, ktoré budú môcť využiť používatelia Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC.

Pre využitie bezkontaktných platieb stačí, aby mal používateľ v smartfóne nainštalovanú aplikáciu Xiaomi Wear a bol prihlásený do svojho účtu. Údaje o kreditnej karte Mastercard potom môže vyplniť v záložke Xiaomi Pay. Aktiváciu je potrebné dokončiť overením cez SMS. Rovnako je podpora bezkontaktných NFC platieb pre Xiaomi Mi Band 6 dostupná aj v susednom Česku.

Používateľ môže po aktivácii karty zaplatiť náramkom až po zadaní PIN kódu pred prvou platbou. Po tomto odomknutí bude môcť platiť bezkontaktne bez zadávania kódu po dobu do 24 hodín aj po zložení náramku.

Mastercard

Následne je potrebné bezpečnostný PIN kód zadať znova. Xiaomi však má riešenie aj pre nechcené bezkontaktné platby. Používateľ totiž musí pri platení prejsť prstom po obrazovke, aby mohol uskutočniť transakciu.

Ktoré banky?

Podpora platieb však závisí od konkrétnych bánk a platobnej karty Mastercard. Bezkontaktné platby týmto náramkom zatiaľ podporuje na Slovensku len mBank a služba Curve, ku ktorým sa neskôr pridá aj Prima banka. V prípade služby Curve je taktiež možné využiť bezkontaktné platby na Huawei smartfónoch, ktoré prišli o podporu Google služieb a tým aj Google Pay.

Zdroj: Mastercard, Xiaomi

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú