Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Xiaomi prichádza s novým inteligentným produktom pre domácnosť. Ako informoval portál GizChina, tentokrát ide o inteligentný zámok dverí, ktorý podporuje odomykanie pomocou tváre.

Portfólio produktov Xiaomi je naozaj veľmi široké. Od smartfónov, cez oblečenie, až po produkty do domácnosti. Xiaomi sa však snaží do každého jedného kusu vložiť nejaké inteligentné prvky a inak tomu nie je ani pri čerstvo odhalenom inteligentnom zámku Smart Door Lock Pro, ktorý spoločnosť ukázala na svojom Weibo účte.

Xiaomi/Weibo

Xiaomi zatiaľ iba poodhalilo, ako bude novinka vyzerať, no oficiálne predstavenie so všetkými podrobnosťami prebehne už 4. novembra. Z obrázku na plagáte však možno vidieť dvojicu kamier umiestnených na prednej časti zámku, z čoho sa dá dedukovať, že Smart Door Lock Pro príde aj s funkciou odomykania pomocou tváre.

Okrem možnosti odomykania pomocou tváre bude zrejme inteligentný zámok disponovať aj „štandardnými“ možnosťami odomykania, ako napríklad heslom či odtlačkom prsta. Otázne tiež je, ako bezpečné bude samotné odomykanie tvárou. V tomto prípade by sme rozhodne očakávali 3D tvárovú biometriu, aby sa napríklad nedala oklamať obyčajnou fotografiou.

Zdroj: GizChina, Weibo

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú