Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nové generácie konzol nám už pomaly, ale isto klopú na dvere a spoločnosti ako Sony či Microsoft postupne servírujú detaily, čo ich novinky ponúknu. Microsoft chce priniesť revolúciu vo zvuku, nový Xbox bude totižto podporovať audio ray-tracing, informuje, TheVerge.

Funkcia audio ray-tracingu je úplne novým pojmom, no Microsoft vysvetľuje, že sa v podstate jedná iba o novú technológiu priestorového zvuku, ktorú budúca generácia Xboxu ponúkne. Táto technológia však má byť založená na princípoch už známeho grafického ray-tracingu, ktorý poskytuje reálnejšie správanie sa svetla vo virtuálnom priestore.

Viac o technológii nám však spoločnosť povie na konferencii Game Developers, ktorá sa mala konať už budúci, žiaľ, kvôli koronavírusu ju organizátori zatiaľ posunuli na neurčitý termín.

Microsoft

Okrem toho bude nová generácia podporovať funkciu okamžitého hrania rozohratej hry aj v prípade, ak sa konzola reštartuje. Reštart konzoly môže byť nutný napríklad kvôli aktualizácii softvéru. Hráč tak nebude musieť hru ukladať, konzolu môže pokojne reštartovať a po jej opätovnom spustení bude pokračovať v hre bez akýchkoľvek zdržaní či načítaní, píše WCCFtech.

Zdroj: TheVerge, WCCFtech

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú