Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Problémy s nedostatkom voľného miesta v zariadení zrejme postretli už každého z nás. Microsoft na tomto probléme pracuje rôznymi spôsobmi a portál WindowsLatest informoval, že spoločnosť začala testovať dvojicu nových funkcií, ktoré pomôžu lepšie spravovať úložisko zariadenia.

Prvou novinkou, ktorá sa objavila v niekoľkých testovacích verziách Windows 10, je funkcia „Cleanup Recommendations“. Operačný systém jednoducho vyhodí všetky aplikácie a súbory, ktoré sú využívané sporadicky alebo vôbec. Tieto dáta sa zobrazia v prehľadnej tabuľke, spolu s posledným dátumom prístupu, a používateľ sa tak bude môcť lepšie rozhodnúť, či danú aplikáciu, súbor odstráni alebo si ho ponechá.

Druhá novinka nesie názov „Archive Apps“ a slúži na archivovanie aplikácií, ktoré už neboli dlhšiu dobu využité. Táto funkcia sa však bude dať aplikovať iba na programy stiahnuté z obchodu Microsoft Store.

Ako píše portál Enter21st, nevyužívaná aplikácia sa jednoducho zo zariadenia odinštaluje, no používateľské dáta, ako aj súbory s nastaveniami aplikácie, sa v zariadení ponechajú. Ak by používateľ chcel znova archivovanú aplikáciu využiť, Windows si stiahne jej najnovšiu verziu, na ktorú aplikuje nastavenia a obnoví dáta z pôvodnej verzie.

Zdroj: WindowsLatest, Enter21st

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú