Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pri pokuse o odinštalovanie aplikácie z virtuálneho obchodu Microsoftu vo Windows 10 sa používateľ aktuálne stretne s hlásením, že s vymazaním príde aj o všetky dáta s ňou spojené. To sa ale môže zmeniť. V niektorej z budúcich verzií Windows 10 sa môžeme dočkať funkcie, ktorá v prípade potreby stiahne predtým odinštalovanú aplikáciu bez potreby jej opätovného nastavovania, informuje Windows Latest.

Apple zaviedol podobnú funkciu ešte v iOS 11. Pri aplikácii stiahnutej z App Store ju po jej odinštalovaní stačí opäť stiahnuť a po inštalácii sa obnovia aj všetky potrebné dáta, ktoré sú s ňou zviazané. Takúto možnosť chce zaviesť aj Microsoft vo svojom obchode pre Windows 10.

V systéme tak bude možné archivovať dáta z nepoužívaných aplikácií, no v prípade potreby ich bude možné rýchlo obnoviť. Týmto spôsobom sa ušetria nielen dáta pri obmedzenom internetovom pripojení, ale aj úložisko zariadení, ktoré nebude zahltené nepotrebnými aplikáciami.

Microsoft už funkciu testuje v niektorých beta verziách systému. Vo finále by však mala byť aktivovaná automaticky a bežať na pozadí. Používateľ ju ale bude môcť manuálne vypnúť v nastaveniach.

Zdroj: Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú