Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používatelia operačného systému Windows 10 v USA už nejakú dobu trpia obmedzením, ktoré im nedovolí prihlásiť sa do systému pomocou lokálneho účtu, a tak pri prvom prihlásení sú nútení Windows 10 prepojiť s účtom od Microsoftu. Táto „vychytávka“ sa ale šíri aj do ďalších krajín, informuje portál TechRadar.

Microsoft týmito krokmi naznačuje, že v budúcnosti sa už do ich operačného systému bez aktívneho Microsoft účtu zrejme nedostaneme. Toto obmedzenie okrem USA nedávno zaznamenali aj v Nemecku, píše portál NeoWin.

Ak je počítač s čerstvým Windowsom pri jeho prvotnom spustení pripojený k internetu, možnosť prihlásiť sa pomocou lokálneho účtu sa v ponuke jednoducho nenachádza. Používateľovi tak ostáva už možnosť prihlásiť sa pomocou Microsoft účtu, alebo pri prvom spustení jednoducho odpojiť počítač od internetu, následne sa možnosť vytvoriť si lokálny účet objaví.

Prihlasovanie pomocou Microsoft účtu však používateľom prináša niekoľko benefitov v podobe synchronizácie či ukladania nastavení systému, ktoré sa automaticky prenášajú medzi ostatnými zariadeniami, na ktorých používateľ svoj účet používa. Stále však existuje množstvo ľudí, ktorí by radšej so servermi Microsoftu nezdieľali žiadne informácie, k čomu im dokonale slúžia práve lokálne účty.

Zdroj: TechRadar, NeoWin

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú