Komunikačná aplikácia WhatsApp podľa portálu India Today testuje novú funkciu, ktorá má poriadne uľahčiť prácu a narábanie s rôznymi dokumentami. Umožní totiž nahliadnutie do obdržaných dokumentov aj bez toho, aby bolo nutné ich priamo sťahovať.

Vyššie pohodlie a bezpečnosť

Nová funkcia momentálne prechádza beta testovaním a fungovať má tak, že umožní nahliadnutie do dokumentu cez malé okienko skôr, používateľ dokument definitívne otvorí. Funkcia má pomôcť pri identifikovaní správneho dokumentu v prípade, že sa ich v konverzácii nachádza viac.

Momentálne nie je takýto náhľad možný bez stiahnutia dokumentu alebo obrázku. Okrem toho má WhatsApp pracovať aj na funkcii, ktorá umožní odporúčanie kontaktov, pričom pôvodne mala byť dostupná len na zariadeniach s operačným systémom Android. Zdá sa však, že už sa testuje aj na zariadeniach iOS od spoločnosti Apple.

Meta, ktorá aplikáciu WhatsApp odkúpila, nedávno oznámila aj zlepšenie bezpečnosti. Nová funkcia vtedy možnosť blokovať neznáme čísla priamo z uzamknutej obrazovky s cieľom chrániť používateľov pred phishingovými útokmi.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú