Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Komunikačná aplikácia WhatsApp, ktorú vlastní spoločnosť Facebook, umožňuje používateľom prostredníctvom nej realizovať platby. Nová funkcia je zatiaľ dostupná len v Brazílii, no ak bude úspešná, mala by sa neskôr dostať aj na ostatné trhy. Informuje o tom online denník The Independent.

Používatelia môžu cez WhatsApp jednoducho posielať peniaze jednotlivcom či podnikom, ktoré prostredníctvom aplikácie prijímajú digitálne platby. Transakcie je potrebné autorizovať šesťciferným PIN kódom alebo oskenovaním odtlačku prsta. Podniky musia pri prijatí platieb cez WhatsApp zaplatiť poplatok za spracovanie, posielanie medzi jednotlivými používateľmi je bezplatné. Novinka zatiaľ podporuje prepojenie debetných a kreditných kariet z bánk Sicredi, Banco do Brasil a Nubank v sieťach Visa a Mastercard.

Systém umožňuje spolupráca medzi spracovateľom platieb Cielo a služby Facebook Pay, pričom v budúcnosti by sa mohol rozšíriť aj do ďalších aplikácií Facebooku, ako napríklad Instagramu či Messengera. Brazília je pre WhatsApp po Indii druhý najväčší trh. Mesačne tam aplikáciu používa okolo 120 miliónov ľudí. Z novej platobnej služby by podľa WhatsAppu mohlo mať prospech viac ako 10 miliónov malých a mikropodnikov v Brazílii.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú