Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

WhatsApp vypúšťa dôležitú aktualizáciu svojej aplikácie pre iPhony s operačným systémom iOS. Najväčšou novinkou bude podpora funkcie obraz v obraze (tiež známa ako Picture-in-Picture alebo PiP) počas videohovorov, píše 9to5Mac.

Novinka pribúda spolu s verziou 23.3.77, ktorá by už teraz mala byť dostupná cez App Store. Využíva pritom funkcionalitu, ktorú vytvoril samotný Apple a pribudla v iOS 14 ešte v roku 2020, zatiaľ však funguje prevažne pri prehrávaní videí cez zabudovaný prehrávač, prípadne Safari. Vývojári jednotlivých aplikácií ju totiž museli individuálne implementovať, čo znamená, že niektoré aplikácie ju stále nedostali. Pre WhatsApp to však uže neplatí.

Používateľský zážitok sa teraz bude veľmi podobať na hovory cez FaceTime. Ten totiž funkciu PiP podporuje od začiatku, takže ju dobre poznáme: Pri otvorení inej aplikácie sa okno videohovoru zmenší a bude sa nad ňou „vznášať“. Pri vrátení do FaceTime, respektíve WhatsAppu sa hovor opäť maximalizuje na celú obrazovku.

Ide o drobnosť, ktorá však zásadne spríjemňuje používateľský zážitok. Okrem tejto zmeny do WhatsAppu v aktualizácii pribúda aj možnosť komentovať odoslané dokumenty a vytvárať dlhšie názvy aj popisy skupín. V nastaveniach si tiež používatelia môžu vytvárať personalizovaných avatarov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú