Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Populárna aplikácia WhatsApp čoskoro zruší podporu pre staré modely iPhonov a Android smartfónov. Po novom roku nebude aplikácia fungovať korektne. Ide však o logický krok, ktorým sa uľahčí práca vývojárov, informuje Daily Mail.

Od 1. januára 2021 prestane WhatsApp podporovať staré modely iPhonov s iOS 9 a Androidy s verziou 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Smartfóny s týmito operačnými systémami tak budú od nového roka vyradené z podpory.

Vývojári nevydajú ďalšiu aktualizáciu a používatelia by si mali zálohovať svoje dáta alebo prejsť na smartfón s podporovanou verziou systému, informuje TechRadar.

V oboch prípadoch však ide o staré verzie operačných systémov Googlu a Apple, ktoré ale môže stále využívať množstvo ľudí. Podľa štatistík však funguje na iOS 9 iba zlomok všetkých iPhonov.

Štatistiky využitia iOS 9 sú už radené k verziám systému starším ako iOS 12. Do júna 2020 však na iOS 11 a staršom fungovalo len 6 % všetkých iPhonov. S iOS 9 fungoval ako posledný iPhone 4, ďalšie modely mali možnosť aktualizácie na novší systém. Podobne malé zastúpenie má aj starý Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich z roku 2011.

Zdroj: Daily Mail, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú