Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V rámci najnovších aktualizácií prišiel na rad aj obľúbená aplikácia WhatsApp. Najnovšie informácie potvrdzujú skvelú správu, ktorá ako prvých poteší používateľov iPhonov. Aplikácia umožňujúca výmenu správ prináša podporu pre biometrickú autentifikáciu.

V závislosti od modelu iPhonu tak po novom môžu používatelia iOS v rámci messengeru WhatsApp využiť identifikáciu tváre či dotykového ID. Vďaka tomu spustíš aplikáciu odtlačkom prsta či skenom tváre a nastavenie je možné aktivovať nasledovne: Nastavenia-Účet-Súkromie.

Nová funkcia je sprístupnená v aplikácii WhatsApp s verziou 2.19.20 a po jej aktivovaní je možné napríklad odpovedať na správy či hovory aj bez odomknutia aplikácie. Hlavnou výhodou je predovšetkým zabezpečenie súkromného obsahu pomocou biometrickej autentifikácie v prípade, ak je smartfón odomknutý, aby sa tak ku konverzáciám nemohol dostať napríklad zvedavý kamarát, priateľka či manželka.

Momentálne je funkcia dostupná len pre iOS zariadenia, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa v blízkej dobe dané vylepšenie objaví aj na Android zariadeniach.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú