Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Investičné spoločnosti ENERN a Conseq založili nový fond kvalifikovaných investorov. Reagujú tak na rast technologických startupov v strednej a vo východnej Európe za posledných osem rokov. Conseq Venture Debt, ktorý je podfondom ORBIT Capital SICAV, ponúkne podľa informácií zverejnených investičnými spoločnosťami tým najúspešnejším startupom úverové financovanie „v rozhodujúcej etape ich vývoja, keď sa po rýchlom raste blížia k ziskovosti“. Fond cieli na sumu 1 až 2,5 mld. CZK.

Startupová scéna v našom regióne dospieva, sú tu mladé firmy, ktoré sa stali významnými hráčmi na trhu, rýchlo rastú, ale pre dosiahnutie prevádzkového zisku potrebujú jednu z posledných finančných injekcií,“ uviedol k motivácii založiť fond zakladajúci partner investičnej skupiny ENERN Radovan Nesrsta. Fond by mal prvú investíciu realizovať už v tomto roku. Založený bude na 8 až 10 rokov, pričom investorov bude naberať najviac prvé dva roky. Minimálna investícia bude predstavovať 1 mil. CZK.

Investičná skupina ENERN patrí k najvýznamnejším európskym fondom. Väčšinu investícií má v súčasnosti v regióne strednej a východnej Európy. Investičná spoločnosť Conseq je najväčší nezávislý investičný manažér v Českej republike. V súčasnosti obhospodaruje aktíva vo výške takmer 70 mld. CZK.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú