Pondelkové slávnostné otvorenie nového akademického roka 2021/2022 na Univerzite Komenského (UK) a Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave sa uskutoční on-line formou. Informujú o tom univerzity na svojich weboch.

Najväčšia a najstaršia slovenská univerzita nazvala podujatie AmosFest 2021 so začiatkom o 11.00 h. Začne sa príhovorom rektora UK Mareka Števčeka, ktorý zároveň otvorí akademický rok 2021/2022. Nasledovať budú diskusie, prezentácia študentských spolkov a koncerty.

Nový akademický rok je tiež rokom novej vizuálnej identity UK. „Univerzita spolu s jej fakultami a súčasťami bude používať nové logá a novú vizuálnu identitu. Aj o tom bude reč na AmosFeste,“ doplnila hovorkyňa UK Lenka Miller.

Slávnostné otvorenie nového akademického roka sa uskutoční od 10.00 h aj na STU. Pre obmedzenia, ktoré vyplývajú z protiepidemických opatrení, bude mať otvorenie roka on-line.

Na viacerých univerzitách na Slovensku sa začína v pondelok nový akademický rok 2021/2022. Aj tento rok ho poznačí pandémia nového koronavírusu. Na niektorých fakultách univerzít či vysokých škôl sa bude vyučovať prezenčne, iné budú celý zimný semester v dištančnom režime alebo si zvolili takzvaný hybridný spôsob. Ide o  kombináciu prezenčného a dištančného spôsobu vyučovania.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú