Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nemecká automobilka nedávno oficiálne odhalila koncept plne elektrického sedana BMW i4, ktorý má prísť na trh už v priebehu budúceho roka. Najnovšie sa tiež spojila s legendárnym skladateľom Hansom Zimmerom, ktorý bude pracovať na vývoji zvuku budúcich elektromobilov spoločnosti, píše WheelsJoint.

Unikátny zvuk od nemeckého skladateľa

Ako informoval portál BMW Blog, pripravovaný elektromobil z dielne nemeckého výrobcu dostane špeciálny športový zvuk, na ktorého vývoji sa bude podieľať aj legendárny Hans Zimmer. BMW i4 bude elektrický sedan, ktorý ako prvý dostane piatu generáciu batérií a elektromotra od BMW. Podľa aktuálnych informácií by mal mať výkon na úrovni 390 kW (530 koní), a dojazd približne 435 kilometrov. Jeho súčasťou však bude aj unikátny športový zvuk od skladateľskej dvojice Hans Zimmer a Renzo Vitale, ktorého ukážku si môžeš vychutnať v nižšie priloženom videu.

„Zvuk vždy zohrával dôležitú úlohu pri emocionalizácii našich vozidiel. Spolupráca s Hansom Zimmerom na vytvorení nového zvuku elektrickej mobility v BMW nás veľmi teší.“, uviedol senior viceprezident spoločnosti, Jens Thiemer. Táto kolaborácia by mala viesť k unikátnej ponuke zvuku pre elektrické vozidlá značky, ktorú nazvali BMW IconicSounds Electric.

Zdroj: WheelsJoint, BMW Blog

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú