Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nepriaznivá situácia súvisiaca s pandémiou koronavírusu mala najväčší dopad na vývoj prevádzkových a finančných ukazovateľov spoločnosti Orange Slovensko. Výnosy spoločnosti Orange počas prvých troch kvartálov roku 2020 medziročne klesli o 3 percentá.

Tento pokles spôsobil viac než 5-percentný pokles výnosov z predaja zariadení, ktorý bol spôsobený nižšími predajmi na predajných miestach v dôsledku koronakrízy. Výnosy z predaja služieb dosiahli 2,5-percentný medziročný pokles. Ako uviedla pre agentúru SITA Alexandra Piskunová, hovorkyňa Orange Slovensko, bez vplyvu koronakrízy, najmä v oblasti roamingu a návštevníkov zo zahraničia na Slovensku, by medziročná bilancia výnosov zo služieb bola plusová.

Spoločnosti sa podarilo stať sa jednotkou na trhu v kvalite a pokrytí mobilnej 4G siete, ako aj v pokrytí optikou, a to či už vlastnou sieťou, cez bit stream prístup a najnovšie aj v pokrytí digitálnej televízie. Jednou z kľúčových aktivít roku 2020 bola komplexná modernizácia rádiovej siete.

Vďaka modernizácii mobilnej siete (Radio Access Network) je sieť Orange nielen pripravená na príchod 5G, ale prinesie aj vyššiu priepustnosť siete a zlepšenie mnohých ďalších parametrov. Podľa Orange jedna z top udalostí budúceho roka bude postupné spúšťanie 5G sietí a rozširovanie pokrytia. Vlastnú 5G sieť plánuje spoločnosť spustiť v apríli s čiastočným pokrytím územia hlavného mesta.

Počas koronakrízy sa Orange sústredil na zachovanie zdravia a konektivity zákazníkov, zamestnancov aj partnerov. Udržal plnú zamestnanosť aj výšku platov pre interných zamestnancov, udržal predajnú sieť otvorenú pre zákazníkov a pri takmer 90 percentách zamestnancov pracujúcich na diaľku dokázal plnohodnotne fungovať a poskytovať služby.

„V Orangei sme už teraz pripravení na dramatickú zmenu v spôsobe práce, ktorá de facto už nastala, keďže množstvo ľudí zostalo pracovať z domu. Koronakríza nám však ponúka aj množstvo príležitostí, ako napríklad zvyšujúci sa dopyt na trhu po nových digitálnych službách,“ dodala Piskunová.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú