Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len máloktorý výrobca predáva elektromobily so ziskom, no taký VW údajne nemá v tomto smere veľké obavy. Šéf koncernu VW, Herbert Diess, potvrdil, že spoločnosť neočakáva zhoršenie marže a že všetky dcérske značky majú rovnakú platformu a batérie z Číny. O tejto téme informoval portál Electrek.

Nissan tvrdí, že je jediným, ktorý dokáže v tejto oblasti predávať so ziskom. Do produkcie elektromobilov pritom výrazne investuje aj VW, ktorý sa snaží investorov presvedčiť, že predaje týchto áut budú pre spoločnosť ziskové. Automobilka by však musela začať vyrábať milióny elektromobilov, aby dosiahla značný zisk. Pokiaľ by sa jej to podarilo, mohla by sa následne vyhnúť aj prípadným pokutám za prekračovanie nového priemerného limitu emisií 95 g/km CO2 pre flotily automobiliek platného od roku 2020.

VW v prípade Audi očakáva, že sa predá 20 000 kusov nového e-tronu. Porsche doteraz vypredalo elektromobil Taycan za prvý produkčný rok a VW ID.3 už pokrýva produkčné plány na prvú polovicu roka 2020, informuje Reuters. Šéf VW mal tiež obavy z obchodnej vojny medzi USA a Čínou, ktorá ovplyvnila predaje spoločnosti. Napriek tomu sa automobilke na tamojšom trhu darí.

Zdroj: Electrek, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú