Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia získala medializovanú investíciu do rozvoja závodu v Bratislave. Rozhodnutie oficiálne prijala dozorná rada koncernu na svojom piatkovom zasadnutí. „Pre bratislavský závod to znamená začiatok príprav na produkciu nasledujúcich generácií modelov Volkswagen Passat a ŠKODA Superb,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Volkswagen Slovakia Lucia Makayová.

Dozorná rada skupiny Volkswagen ďalej oznámila, že v kmeňovom závode vo Wolfsburgu bude od roku 2024 vyrábať ďalšie vozidlo model SUV určený pre európsky trh. Doteraz sa tam vyrábali modely Golf, Tiguan a Seat Tarracco. Informáciu priniesol portál automobilwoche.de.

Produkciu áut SUV plánuje skupina naštartovať aj v Hannoveri, kde vyrába úžitkové vozidlá. K elektrickému mikrobusu ID.Buzz pribudnú tri plne elektrizované modely SUV vyššej strednej triedy. Volkswagen ich nebude vyrábať pod vlastným menom, ale pre iné koncernové značky.

„Tým sa v Hannoveri urýchli už začatá transformácia smerom k elektromobilite,“ uviedla skupina vo vyhlásení.

Ďalší model pribudne aj závodu v Emdene, kde sa má podľa skorších plánov v roku 2023 rozbehnúť výroba SUV VW ID.4. Od roku 2023 sa tam aktuálne počíta s výrobou elektrického auta VW Aero.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú