Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Volkswagen chce, aby si ľudia jeho predplatné služby kúpili za každú cenu. Dokazuje to aj nedávny prípad, o ktorom ako prvý informoval portál Chicago Tribunal, kedy zlodej napadol 34-ročnú tehotnú ženu a ukradol jej auto. Situáciu výrazne skomplikovalo to, že na zadnom sedadle zostal uviaznutý jej 2-ročný syn.

Zlodej ženu následne autom prešiel a utiekol. Našťastie prežila a bola schopná zavolať pomoc. Jej VW podporoval predplatnú sledovaciu službu Car-Net. Keďže žena nemala žiadne tušenie, kam mohol únosca na jej aute odísť, miestny šerifovia rýchlo skontaktovali Volkswagen a požadovali aktiváciu služby Car-Net aj bez predplatného.

Spoločnosť službu odmietla spustiť. Pre Chicago Tribunal šerifovia povedali, že vyjednávanie so spoločnosťou trvalo neuveriteľne dlho. Podľa vlastných slov išlo o „16 minút pekla“, ktoré ich stáli drahocenný čas. VW za žiadnu cenu nechcel ustúpiť a službu spustiť, ak majiteľka vozidla nezaplatí predplatné vo výške 150 dolárov.

Napokon sa našiel príbuzný, ktorý bol schopný Volkswagenu zaplatiť. Sledovanie ale policajti ani nepotrebovali, 2-ročný chlapec bol vysadený na bližšie nešpecifikovanom parkovisku a ukradnuté auto našli o chvíľu neskôr.

gps v auto apple car play
Unsplash/ Dimitri Karastelev

Volkswagen tvrdí, že je nevinný

Spoločnosť v reakcii na tento omyl prehlásila, že ide o chybu kontraktovej spoločnosti, ktorú využívajú na správu služby Car-Net. Ďalej tvrdí, že v minulosti sa pri podobných incidentoch kontraktová spoločnosť zachovala správne, no v tomto prípade išlo o porušenie stanoveného procesu.

Ak nemôžeš sledovať svoje auto po tom, ako ti ho niekto ukradne a unesie ním tvoje dieťa, tak sa nabáda otázka, či je takáto služba vôbec k niečomu dobrá.

Ukazuje sa, že ani moc nie. Koncom minulého roka sa ukázalo, že táto služba pre mnohých nefunguje, pretože využíva zastaranú 3G sieť, ktorú na americkom trhu už dávno nahradilo 4G LTE. Zákazníci v hromadnej žalobe tvrdia, že VW o nefunkčnosti 3G siete vedel, no zákazníkov nijako neupozornil. Službu, za ktorú zaplatili, teda nemohli využívať, ak mali modelový rok starší než 2020.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú