Jeden z najpoužívanejších multimediálnych prehrávačov vôbec dostane čoskoro aktualizáciu pre svoju Android aplikáciu. Ako informoval AndroidPolice, VLC prichádza s dizajnovými zmenami, ktoré zapadajú do koncepcie Material dizajnu.

Aktualizácia na verziu 3.3 prináša do aplikácie pre Android množstvo noviniek. Tou najzásadnejšou a na prvý pohľad aj najbadateľnejšou je zmena vzhľadu, ten teraz viac zapadá do konceptu Androidu 11.

Vývojári tiež do aplikácie pridali spodný panel, ktorý nahrádza „hamburgrové menu“, píše TechDows. Dôležité ovládacie prvky sú tak oveľa viac po ruke. Celkovo navyše pôsobí nová verzia aplikácie čistejšie.

VLC vo verzii 3.3 taktiež prichádza s podporou tmavého režimu. Ten sa však nezobrazuje v odtieňoch sivej ako sme pri tmavom režime v Material dizajne zvyknutí, ale aplikácia sa vykresľuje v čisto čiernej farbe.

Grafickými zmenami prešli aj ovládače pri prehrávaní videa. Po novom si budú môcť používatelia uzamknúť rotáciu obrazovky priamo v prehrávači, nemusia preto sťahovať hornú lištu. Prepracovaný je tiež sťahovač titulkov či rozhranie na synchronizáciu skladieb. Do Obchodu Play by mala aktualizácia zavítať už čoskoro.

Zdroj: AndroidPolice, TechDows

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú