Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová oznámila na svojom Facebooku prípravy na predstavenie nového strategického plánu pre rozvoj informatizácie na Slovensku. Podľa slov Remišovej je cieľom pripravovanej stratégie priniesť na Slovensku digitálne služby pre ľudí a ďalšie štátne IT systémy, ktoré pomôžu aj v boji proti korupcii a „špekulantom“.

MIRRI (Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie) plánuje predstaviť novú stratégiu rozvoja informatizácie na Slovensku, ktorá bude zahŕňať dlhodobý plán pre zlepšenie štátneho IT a služieb občanom.

Ľudia by sa tak v budúcnosti mohli podľa Remišovej dočkať aj špeciálnej aplikácie pre smartfóny, ktorá im prinesie podľa jej vyjadrenia „štát v mobile“, či ďalších noviniek. Dlhodobý plán má zahŕňať aj digitálne služby pre Slovákov.

Diskusie o tejto stratégii sa zúčastnil aj Michal Truban, bývalý predseda hnutia Progresívne Slovensko. Všetky pripravované novinky chce vláda odhaliť už v priebehu budúceho týždňa.

Konkrétne riešenia v rámci IT systémov a služieb občanom nateraz Remišová neprezradila. Vo svojom statuse len informovala, že novinky zamerané na rozvoj informatizácie majú prispieť k potlačeniu korupcie a priniesť služby bez „vybavovačov a špekulantov“.

Zdroj: Veronika Remišová/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú