Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Foxconn sa obáva problémov, čo sa týka produkcie a dodávok klientom, vrátane iPhonov pre firmu Apple, ak by sa úradmi nariadená odstávka závodov v Číne predĺžila o ďalší týždeň. Uviedol to pre agentúru Reuters zdroj oboznámený so situáciou.

Taiwanský Foxconn, ktorý vyrába smartfóny pre Apple a iné značky, zastavil „takmer všetku“ svoju čínsku produkciu po tom, ako úrady v dôsledku šíriaceho sa koronavírusu nariadili firmám zatvoriť závody do 10. februára. Ak by sa však obdobie odstávky predĺžilo o ďalší týždeň, mohlo by to podľa zdroja narušiť dodávky klientom, vrátane firmy Apple. Čínske úrady nariadili v úsilí zastaviť šírenie koronavírusu odstávku mnohých výrobných podnikov minimálne do 8. februára, v mnohých prípadoch do 9. až 10. februára. Foxconn má pritom v Číne 12 závodov.

Flickr

Ako zdroj dodal, zatiaľ mala epidémia nového koronavírusu na produkciu Foxconnu „relatívne mierny vplyv“. Firme sa totiž predbežne darí kompenzovať výpadky v Číne produkciou v závodoch vo Vietname, v Indii a Mexiku. „Obávame sa však, aby nedošlo k predĺženiu odstávky o ďalší týždeň, prípadne až mesiac,“ uviedol zdroj.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú