Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Drony už nie sú iba nástrojom na zhotovovanie cenovo dostupných leteckých záberov, v praxi sa totiž využívajú aj ako nástroj na tvorbu umenia. Presne takýmto spôsobom využila niekoľko dronov aj automobilka Genensis patriaca pod Hyundai. Pomocou dronov vytvorila na oblohe svoje logo a zároveň zlomila svetový rekord, informoval portál Engadget.

Automobilka Genesis je luxusnou divíziou juhokórejského koncernu Hyundai a svoje prémiové postavenie neprezentuje iba prostredníctvom samotných áut, ale aj formou „reklamy“. Reklamou sa totiž dá nazvať ich nový svetový rekord, ktorý sa týka najväčšieho počtu dronov na oblohe v jeden čas.

Automobilka pomocou 3281 dronov vytvorila nad Šanghajom 29. marca nádherné divadlo. Svietiace drony sa usporiadali tak, že vyobrazili logo a názov automobilky. Predchádzajúci rekord zo septembra 2020, ktorý držala spoločnosť Shenzhen Damoda Intelligent Control Technology, pozostával z 3051 dronov na oblohe v jeden čas. Ich prezentácia bola ale omnoho pôsobivejšia, o téme informoval portál The Verge.

Špeciálne naprogramované drony sa čoraz viac využívajú na vytváranie rôznych svetelných šou podobnej tejto. V niektorých krajinách dokonca drony nahradili veľkolepé ohňostroje pri oslavách príchodu nového roka.

Zdroj: Engadget, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú