Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple dlhodobo dominoval rebríčku najhodnotnejších firiem sveta, kde sa stal biliónovou spoločnosťou ešte v roku 2018. Najnovšie ho z nej znova zosadila konkurencia. Microsoft sa už po niekoľkýkrát stal najhodnotnejšou spoločnosťou sveta, informuje The Verge.

Celková trhová hodnota Microsoftu pred víkendom dosiahla po zatvorení trhu neuveriteľných 2,49 bilióna dolárov, zatiaľ čo Apple uzavrel týždeň s trhovou hodnotou 2,46 bilióna dolárov, informuje CNBC. V prípade Apple boli síce dosiahnuté silné výsledky, no spoločnosť potvrdila, že za posledný kvartál jej hospodárenie ovplyvnila čipová kríza, ktorá mu spôsobila stratu 6 miliárd dolárov a problémy vo výrobe.

Microsoft sa naopak teší skvelým ziskom zo svojich služieb ako Microsoft Office, Windowsu a cloudových produktov. Nejde však o prvý moment, kedy spoločnosť tromfla Apple v trhovej hodnote. Prvýkrát po 8 rokoch to Microsoft dokázal v roku 2018 a následne ešte v júli minulého roka.

Apple si ale získal viaceré prvenstvá a v roku 2018 bol prvou americkou firmou s hodnotou vyše 1 bilión dolárov a vlani sa stal rovnako prvou firmou z USA, ktorá prekonala hodnotu 2 biliónov.

Zdroj: The Verge, CNBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú