Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zatiaľ čo pozemná osobná doprava zaznamenáva na cestách viac elektromobilov, niektoré startupy chcú elektrifikovať aj vzdušnú dopravu. Jedným z takýchto projektov je lietajúci taxík od Daimleru, ktorý si nedávno zalietal pri múzeu Mercedes-Benz v Štuttgarte. Volocopter ukázal svoje schopnosti počas prezentácie aj po 2 rokoch, odkedy projekt dostal veľkú investíciu vo výške 25 miliónov eur, informuje Electrek.

Nešlo však o prvý let tohto taxíka, nakoľko Volocopter ukázal svoje schopnosti v minulosti aj v Dubaji, informuje Futurism. Tentokrát však elektrický lietajúci taxík s 18 motormi a 9 batériami lietal nad futbalovým ihriskom neďaleko múzea Mercedes-Benz, kde bol ovládaný na diaľku. Išlo pritom aj o prezentáciu toho, ako by mohli v budúcnosti vyzerať bežné lety, pri ktorých by Volocopter prevážal ponad mesto cestujúcich rýchlosťou maximálne 100 km/h.

Aktuálne dokáže preletieť vzdialenosť najviac 27 km. Jeho zameraniu však momentálne postačujú aj takéto vlastnosti a na jedno nabitie by mohol odviezť niekoľkých zákazníkov. V budúcnosti ale môže poskytnúť omnoho väčší dojazd. Mnoho podobných projektov sa ale nedostalo ďalej ako ku grafickým návrhom, no Daimler dotiahol svoju víziu elektrickej mestskej dopravy vo vzduchu až k funkčnému prototypu.

Zdroj: Electrek, Futurism

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú