V Košiciach odštartovali projekt štátnej akciovej spoločnosti Slovensko IT. Firma na začiatok poskytla prácu 80 zamestnancom, z ktorých väčšinu tvoria špecialisti zo softvérovej spoločnosti Wirecard. Na tlačovej besede o tom informovali ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová, štátny tajomník ministerstva Marek Antal a nový predseda predstavenstva a riaditeľ Slovensko IT Pavol Miroššay.

„Podarila sa nám veľká vec. Po šiestich týždňoch sa opäť vraciame do Košíc a dnes tu zakladáme túto firmu. Stretli sme sa so zamestnancami, ktorí v našej firme začínajú pracovať a definovali sme si prvé krátkodobé, strednodobé aj dlhodobé projekty, ktoré bude táto firma realizovať,“ uviedla Remišová.

Cieľom tohto projektu bude zjednodušenie elektronickej komunikácie občanov so štátom. „Doterajšie IT systémy fungujú v jednotlivých rezortoch izolovane a neexistuje žiaden masterplan, ktorý by tieto systémy zjednocoval. My sme sa rozhodli urobiť veľkú reorganizáciu a spolu vytvoriť nový princíp fungovania a riadenia štátneho IT,“ uviedol Antal.

Predseda vlády SR Igor Matovič spolu s ministerkou Remišovou oznámili 24. júla v Košiciach záujem o založenie štátneho softvérového domu. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR následne 31. augusta podalo návrh na zaregistrovanie štátnej akciovej spoločnosti Slovensko IT, a. s. do Obchodného registra SR a firma bola oficiálne zaregistrovaná 5. septembra.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú