Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V auguste tohto roku bolo na slovenskom trhu ponúkaných 53 011 jazdených automobilov. Ich cena sa pritom najčastejšie pohybovala na úrovni 5 800 eur. Ako ďalej vyplýva z monitoringu trhu s jazdenými vozidlami od spoločnosti AAA Auto, priemerný vek jazdených áut bol 9,7 roka a nájazd 166 tis. km. „Rebríček top desiatky najinzerovanejších vozidiel naďalej vedie Škoda Octavia, nasledovaná Fabiou a VW Golf,“ informuje ďalej sieť autocentier.

Najčastejšie inzerovanou škodovkou v strednej Európe je aktuálne Škoda Octavia. Zatiaľ čo na Slovensku sa ponúka 3 836 kusov tohto modelu za najčastejšiu cenu 5 170 eur, v Čechách je to viac ako 10 tis. kusov, no v Maďarsku iba 1 275 kusov.

Slováci a Česi sú vernými zákazníkmi značky Škoda a tretina obyvateľov na ňu nedá dopustiť aj napriek tomu, že nepatrí vo svojej triede medzi najlacnejšie automobily. Najväčšej obľube sa teší práve Octavia vďaka veľkorysému kufru a celkovému prevedeniu,“ vysvetlila generálna riaditeľka skupiny AURES Holdings, prevádzkovateľa siete autocentier AAA Auto Karolína Topolová.

Za dobu svojej existencie skupina obslúžila už vyše 2,3 mil. zákazníkov a ročne predá zhruba 80 tis. vozidiel. Je tak najväčším predajcom jazdených automobilov v strednej a východnej Európe.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú