Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používatelia nových počítačov iMac sa začali sťažovať na problém s kvalitou konštrukcie. Na chybu s krivým stojanom upozornil YouTuber iPhonedo vo svojej recenzii a následne si výrobný defekt všimlo množstvo ďalších ľudí. Podľa doterajších sťažností sa tak nový iMac s procesorom M1 dodáva neraz aj s krivým displejom, ktorý je naklonený do strany kvôli chybne namontovanému stojanu, informuje 9to5Mac.

Práve nepresne namontovaný stojan nového počítača iMac má vo viacerých prípadoch spôsobovať, že telo zariadenia je pri položení na stôl naklonené do niektorej zo strán. Tento problém si mnoho používateľov spočiatku nemuselo vôbec všimnúť, nakoľko pri používaní nie je tak zrejmý. Odhalilo ho až meranie vzdialenosti vo videu, kde sa ukázalo, že telo iMacu je na stojane uložené krivo. Nepresnosť je možné odhaliť aj obyčajným pravítkom.

Na problém sa začali sťažovať aj ľudia na fóre Apple. V niektorých prípadoch je rozdiel vzdialenosti medzi stolom a spodnou hranou iMacu aj niekoľko milimetrov. Hoci nie je odchýlka na prvý pohľad tak viditeľná, dokazuje, že pri výrobe v továrni dochádza k defektu, ktorý spôsobuje práve popísaný problém. Apple sa k situácii zatiaľ nevyjadril.

Taktiež nie je momentálne známe, aký počet iMac počítačov táto chyba postihuje. Používatelia, ktorí si vadu všimnú po zakúpení zariadenia, ho môžu vrátiť. Ako sa však k celej situácii postaví samotný Apple nie je známe a zákazníci tak nemajú jasno, či bude ich krivý iMac opravený, vymenený za bezchybný kus alebo im budú vrátené peniaze.

Zdroj: 9to5Mac, MacRumors, Apple

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú