Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vo svete sa len pomerne nový systém 3D tlačiarne dostáva do čoraz väčšieho povedomia a využitie 3D tlače sa nachádza vo viacerých oblastiach. Príkladom toho je aj najnovší plán v Latinskej Amerike, kde pre bezdomovcov plánujú vybudovať obytnú zónu, ktorá bude pozostávať výlučne z domov vytlačených prostredníctvom 3D tlačiarne, informuje all3dp.

Za celým návrhom stojí spolupráca švajčiarskej spoločnosti Fuseproject a neziskovej organizácie New Story. Ich hlavným cieľom je pomôcť odstrániť globálny problém bezdomovectva pomocou efektívneho vybudovania domov vytlačených z 3D tlačiarne. Takáto štvrť by mala poskytnúť okrem strechy nad hlavou aj dostatočnú ochranu pred fyzickým či environmentálnym nebezpečenstvom.

Skvelou správou je, že výstavba jedného domu by nemala trvať viac ako 24 hodín a navyše mesačný prenájom neprekročí sumu 200 dolárov. Mnohí si určite povedia, že takýto plán je nereálny, no v súčasnom svete nie je nič nemožné a tlač 3D budov sa stáva čoraz reálnejšou témou. Navyše je myšlienka pomôcť sociálne slabším skupinám viac než dobrosrdečná a výsledný produkt by mohol vyzerať veľmi dobre, čo potvrdzujú aj predbežné náčrty.

Zdroj: all3dp

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú