Huawei je už dlho zo strany USA obviňovaní z úzkeho prepojenia na čínsku vládu. USA tak vyzýva spojencov, aby zanevreli na 5G technológiu čínskeho giganta. Najnovšie varovanie smerovalo do Nemecka.

Nemecko je jedným zo spojencov USA, ktorí zatiaľ varovaniam ohľadom 5G technológií Huawei nepodľahlo. Nemecká vláda naďalej trvá na tom, že technológiu od Huawei vidí ako bezpečnú. USA preto v tomto smere vydalo varovania,  že stopne dôležite spravodajské informácie a vojenskú podporu v NATO, pokiaľ sa nevzdá spomínanej technológie, informoval portál Techspot.com.

Nemecko sa však bráni a tvrdí, že prijalo prísne bezpečnostné opatrenia na zabezpečenie integrity údajov, ako je kontrola zdrojového kódu a dôsledné monitorovanie dodávateľov, ktorí budú prevádzkovať 5G siete. Na základe interného vyšetrovania vláda nezistila žiadne úniky údajov spoločnosťou Huawei. Na druhej strane USA doposiaľ nepredložila žiadne relevantné dôkazy o úniku informácií zo strany Huawei, za čo čínsky gigant už podal na americkú vládu žalobu.

Zdroj: Techspot.com

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú