Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter začala označovať tweety obsahujúce zavádzajúce informácie o ochorení COVID-19. Opatrenie je zamerané na „obmedzenie šírenia potenciálne škodlivého a zavádzajúceho obsahu“ súvisiaceho s novým koronavírusom.

Yoel Roth, ktorý je v Twitteri šéfom pre integritu stránky, v jednom zo svojich tweetov vysvetlil, že opatrenie sa týka „kohokoľvek, kto zdieľa zavádzajúce informácie, ktoré spĺňajú podmienky našich pravidiel, vrátane svetových vodcov“. Ako pripomína spravodajský portál BBC, napríklad americký prezident Donald Trump nedávno navrhol vstrekovanie dezinfekcie ako možnú liečbu koronavírusu.

Pri označených príspevkoch sa objavia odkazy na stránku spravovanú Twitterom alebo iné dôveryhodné zdroje obsahujúce dodatočné informácie o koronavíruse a ochorení. V niektorých prípadoch používatelia dostanú varovanie, že je tweet v konflikte s názormi odborníkov.

Twitter sa zameriava na falošné alebo zavádzajúce informácie, ktoré odborníci vyvrátili, a informácie, ktorých presnosť, pravdivosť alebo dôveryhodnosť je spochybnená alebo neznáma. Opatrenie sa týka aj príspevkov zverejnených pred týmto týždňom.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú