Sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter opäť zakročila proti príspevku amerického prezidenta Donalda Trumpa. Tentoraz ukryla a označila jeho tweet obsahujúci „nepravdivé tvrdenia“, ktoré by mohli „odradiť voličov“ pred novembrovými prezidentskými voľbami.

Šéf Bieleho domu v nedeľu napísal, že odovzdanie hlasov prostredníctvom pošty by mohlo podnietiť podvod a občania sa tak vystavia riziku nákazy koronavírusom. Twitter uviedol, že príspevok porušuje pravidlá týkajúce sa „občianskej a volebnej integrity“. Používatelia ho nemôžu označiť, že sa im páči, nemôžu naň odpovedať ani ho zdieľať.

„Takže teraz demokrati používajú poštové schránky, ktoré predstavujú pre voličov katastrofu. Okrem iného umožňujú osobe viacnásobné hlasovanie. Kto ich kontroluje? Sú umiestnené v republikánskych alebo demokratických oblastiach? Nikto ich nedezinfikuje voči koronavírusu. Je to veľký podvod,“ napísal prezident.

Twitter neskôr reagoval s tým, že príspevok označil pre „porušenie pravidiel našej občianskej integrity zverejnením nepravdivých informácií o zdraví, ktoré by mohli odradiť ľudí od účasti na voľbách“. Facebook rovnaký prezidentov príspevok ponechal na platforme, no pridal k nemu odkaz na ďalšie informácie o voľbách.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú