Sociálna sieť Twitter previedla v stredu kontrolu nad spravovaním oficiálneho prezidentského účtu @POTUS novému prezidentovi USA Joeovi Bidenovi po tom, čo zložil slávnostnú prísahu. Informovala o tom agentúra AFP.

Twitter po slávnostnej inaugurácii odovzdal i ďalšie oficiálne účty Bieleho domu ako @FLOTUS (First Lady of the United States – prvá dáma Spojených štátov), @VP (viceprezident), @whitehouse (Biely dom) či @PressSec (White House Press Secretary – tlačový tajomník Bieleho domu) a aktivovali nový účet @SecondGentleman (druhý pán) pre manžela viceprezidentky Kamaly Harrisovej.

Tvíty zverejnené na účtoch predtým, ako Biden zložil prísahu a stal sa 46. prezidentom Spojených štátov amerických, budú archivované. Účty však budú bez doterajších „followerov“. POTUS je skratka z anglického President of the United States – prezident Spojených štátov.

Daný účet patril aj bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý na svoje často kontroverzné tvíty používal svoj súkromný účet @realDonaldTrump. Po nepokojoch vo Washingtone Twitter Trumpov osobný účet natrvalo zrušil, čo odôvodnil rizikom z ďalšieho podnecovania nepokojov.

„Nesmieme strácať čas, pokiaľ ide o riešenie kríz, pred ktorými stojíme,“ uviedol Biden vo svojom prvom príspevku na prezidentskom účte @POTUS. „Preto dnes zamierim do Oválnej pracovne, aby som hneď začal pracovať,“ dodal. Harrisová na Twitteri napísala, že je pripravená na vykonávanie svojej funkcie.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú