Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Množstvo amerických filmov či hier sa snaží tamojších vojakov vykresliť ako tých „dobrých“ chlapcov, ktorí sa snažia zachrániť svet a bojovať za bezpečnosť amerických občanov. Podobný zvrat teraz nastal v jednej z najočakávanejších herných noviniek. Call of Duty: Modern Warfare totiž odkazuje na udalosť z roku 1991, ktorú majú na svedomí americkí vojaci, no tvorcovia hry ju upravili a prišili Rusku, informuje The Next Web.

Boje v Perskom zálive si vyžiadali mnoho životov, no rozhodne najväčšiu kontroverziu vyvolala v tom období udalosť, známa aj ako „Highway of Death“, počas ktorej prišli o život stovky bezbranných irackých vojakov. Americké a kanadské vojská ich napadli pri ústupe, čo sa stalo aj predmetom kritiky za porušenie Ženevskej konvencie, informuje The Gamer.

Tieto udalosti však tvorcovia hry Call of Duty: Modern Warfare prerobili podľa seba a v deji ich interpretujú ako útok ruských vojakov na civilistov. Takéto zmeny pritom vyvolali mnoho kontroverzie a miesto vykreslenia reálnych udalostí sa hráči dočkali akéhosi alternatívneho deja, v ktorom sú za tých zlých práve Rusi. Možno si tvorcovia mysleli, že uplynulo dosť času a ľudia si tieto udalosti nebudú spájať.

Zdroj: The Next Web, The Gamer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú