Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Essential, ktorá priniesla na trh prvý komerčný smartfón s výrezom v displeji, dnes na svojom blogu oznámila, že značka ako taká už ďalej nebude pôsobiť na trhu a tým pádom definitívne končí, píše AndroidPolice.

Essential Phone bude už navždy zapísaný v histórii ako smartfón, ktorý udal trend výrezov v displejoch. Tento spočiatku veľmi kritizovaný telefón to nemal najmä kvôli spomínanému výrezu ľahké ani po tom, čo sa výrezy stali populárne aj u iných výrobcov. Množstvo softvérových chýb však výrobca dokázal naprávať pravidelnými aktualizáciami, ktoré často prichádzali ešte rýchlejšie, ako v prípade Pixelov od spoločnosti Google.

Aktualizácia z 3. februára 2020 však bola definitívne poslednou. Značka Essential oficiálne končí a my tak už určite neuvidíme ani posledný koncept tejto spoločnosti s názvom Project Gem, ktorý vyzeral tiež veľmi odvážne. Ako informuje AndroidAuthority, tak Essential v minulosti kúpil aj mailovú aplikáciu Newton Mail, ktorá tak isto ukončí svoje fungovanie spolu s celou značkou. Spoločnosť však prisľúbila, že na GitHub zverejní všetky súbory pre Essential Phone, takže aktualizácie by mohli prichádzať neoficiálnou cestou.

Zdroj: AndroidPolice, AndroidAuthority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú