Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americký prezident mal diskutovať s veľkými výrobcami procesorov o možnostiach výstavby nových tovární priamo v USA, o téme píše TheVerge.

Pandémia koronavírusu určite nepomohla ani vypätým vzťahom medzi USA a Čínou. Americký prezident Donald Trump už niekoľkokrát obvinil Čínu z úmyselného, no neskôr aj z neúmyselného vypustenia koronavírusu do sveta.

Spoločnosti vyrábajúce procesory rovnako hľadajú v týchto ťažkých časoch istotu, ktorú by im mohli poskytnúť nové výrobné továrne v USA. Hovorca spoločnosti Intel oznámil, že aktívne rokujú s Ministerstvom obrany v USA o možnostiach výroby čipov pre vojenský priemysel. Tie by sa však mali vyrábať v novej továrni, ktorá bude zrejme postavená na domácej pôde v USA, informuje SCMP.

Taiwanský výrobca procesorov, spoločnosť TSMC, ktorá vyrába procesory napríklad pre Apple, rovnako uvažuje o výstavbe novej výrobnej továrne. Ako informoval hovorca tejto spoločnosti, v ich prípade ešte finálne slovo o mieste výstavby nepadlo. Priznal však, že v hre je niekoľko štátov v USA.

Zdroj: TheVerge, SCMP

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú